Annons

Polishunden Django åter på benen

Django hos veterinär kort efter angreppet med förskäraren.
Foto: Polisen nordvästra Skåne.

En mycket obehaglig historia ser ut att få ett gott slut. I samband med fredagens uppdrag då en man hotade polisen med kniv skadades polishunden Django svårt efter att ha blivit knivhuggen i buken. Om detta rapporterade vi inte under fredagen då uppgifterna inte var bekräftade vid Landskrona Direkts kontakt med polisen i det tidiga skedet. Via Facebook meddelar i eftermiddag Polisen i nordvästra Skåne att Django skrivits ut från djursjukhuset och att prognosen är gynnsam.

Annons
 

Vid ett uppdrag i Landskrona under fredagen skadades polishunden Django svårt efter att ha blivit knivhuggen i buken. Den misstänkte, en man född 1968, sköts av polis i benet och fick sedan föras till sjukhus där han omhändertogs enligt Lagen om Psykisk Tvångsvård (LPT) jämte sin fysiska skada. Han anhölls på lördagskvällen misstänkt för grovt hot mot tjänsteman.
Händelsen är under utredning och är inget Polisen nordvästra Skåne ytterligare kommenterar. En förundersökning har inletts kring incidenten.

Polishunden Django skadades svårt efter att gärningsmannen gått till angrepp med en förskärare mot polispersonal och hund.
– Förutom att händelsen beskriver det som en svensk polis faktiskt kan möta under ett uppdrag vittnar det också om det stora mod och professionalitet som polispersonalen visade vid händelsen, skriver polisen på Facebook.

– Trots att Django blev knivskuren vägrade han att ge med sig utan försökte trots sina skador att oskadliggöra angriparen. Min hund tappade mycket blod under ilfarten till djursjukhuset och svävade mellan liv och död under några timmar tills veterinärerna kunde stabilisera läget, berättar hundföraren som på grund av hotbilden valt att vara anonym.

Under helgen har Django skrivits ut och prognosen är glädjande nog gynnsam. Trots omfattande operationer verkar polishunden kunna bli helt återställd.
Django är hemma och vilar upp sig men väntas åter vara i tjänst i höst igen. Så är prognosen i alla fall men redan nu verkar faktiskt Django taggad att ge buset en omgång. Det är oerhört glädjande att se Djangos tillfrisknande även om han inte är helt återställd och jag är djupt tacksam till all personal på veterinärkliniken för deras insats, säger hundföraren.

Naturligtvis har det också för hundföraren, och övrig polispersonal på plats, varit en omskakande händelse. Men det finns ljusa inslag i den allvarliga incidenten.
– Vilket fantastiskt stöd jag fått av alla inom Polisen nordvästra Skåne och andra polisområden men även privatpersoner som fått reda på vad som hänt. Jag kan verkligen säga att polisen känns som en stor familj och jag vill verkligen tacka alla, både inom och utanför polisen för den stöttning jag och Django fått efter det som hände. Stort tack och man blir igen påmind om den “tunna blå linjen” mellan oss poliser och förövare vilket möter oss varje dag.

Med anledning av att en förundersökning pågår ges inga ytterligare kommentarer än ovanstående, avslutar Polisen i nordvästra Skåne sitt Facebookinlägg.

Django är hemma igenv- sjukskriven men tillbaka i höst enligt prognos från veterinärer.
Foto: Polisen nordvästra Skåne.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser