Annons

KF säljer för 10 miljoner till kommunen

Året är 2009 KF-fastigheter planerar för en ny COOP butik i Landskrona. Nu har bolaget förädlat färdigt i området och valt att avyttra marken till Landskrona stad.

KF Fastigheter säljer 10 000 kvm byggrätter för handel samt 20 000 kvm obebyggd mark till Landskrona stad. Köpeskillingen uppgår till 10 miljoner kronor.

Annons
 

KF Fastigheter säljer för 10 miljoner kronor till kommunen. Fastigheten ligger cirka en kilometer utanför stadskärnan i Landskrona i nära anslutning till tågstationen och E6:an. KF Fastigheter har ägt fastigheten sedan 2008 och i omgångar sålt delar av den till Starwood, Serneke och Biltema. Ett handelsområde med bland annat Coop och Biltema är grannar till fastigheten. 

Affären ligger i linje med KF Fastigheter strategi att förädla utvecklingsfastigheterna och markinnehaven samt avyttra butiks- och förvaltningsfastigheterna.
– Vi är mycket nöjda över att sälja fastigheten till Landskrona kommun som tillsammans med oss har detaljplanerat delar av området för handel och det blir spännande att följa utvecklingen framöver, säger Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter.

Efter försäljningen äger KF Fastigheter ingen ytterligare fastighet i Landskrona kommun.

Marken som  Landskrona stad köper för 10 miljoner kronor. Tanken är att ytterligare handel och kontor ska kunna etableras på här.

Relaterat: Kommunen väntas köpa mark för 10 miljoner kronor

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser