Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.7°C 12.7m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Kommunen väntas köpa mark för 10 miljoner kronor

Denna mark vill Landskrona stad köpa för 10 miljoner kronor. Tanken är att handel och kontor ska kunna etableras på marken.

Utvecklingen av området mellan handelsområdet som idag inrymmer Coop och Biltema samt Östervångs Plan har tagit ett nytt steg. Vid ett extra insatt kommunstyrelsemöte på måndagen togs beslut att föreslå kommunfullmäktige att besluta att godkänna ett köpeavtal mellan Landskrona stad och Fröfabriken Fastighetsförädling vilka äger den aktuella marken. Priset är 10 miljoner kronor.

Annons
 

Det är Mark- och exploateringsavdelningen som ser köpet som ett strategiskt fastighetsförvärv. Fastigheten har en areal om 5, 58 hektar.  Förslag till detaljplan finns på delar av fastigheten som medger kontor och sällanköpshandel.
– Anledningen till att vi tog ett så snabbt beslut var att vi ville ha med ärendet på onsdagens kommunfullmäktigemöte. Annars hade vi fått vänta till hösten, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande.

Faktum är att det redan pågår förhandlingar med eventuella intressenter.
– Jag får inte nämna några namn men jag har förstått det som att det rör sig om handel, säger Torkild Strandberg

Förutom de 10 miljonerna äskas 500 000 kronor för nedlagda kostnader i planskedet.

En kommentar till "Kommunen väntas köpa mark för 10 miljoner kronor"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | KF säljer för 10 miljoner till kommunen

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser