Annons

HSB storsatsar på fiber till samtliga sina hyreslägenheter

Mikael Jönsson på HSB Landskrona och Jonas Florén på Landskrona Energi är som synes nöjda med avtalet om fiberanslutning till 650 hyreslägenheter i HSB:s bestånd.

Igår skrev vi om Landskrona Energis idoga grävande i stadens gator och trottoarer för att bland annat skapa ett  fibernätet i Landskrona av världsklass. Nu har det kommunala bolaget tecknat avtal med HSB Landskrona om fiberanslutning och leverans av öppet stadsnät till cirka 650 lägenheter och lokaler.

Annons
 

Som en del i satsningen att erbjuda 100% av samtliga hushåll i Landskrona möjlighet till fiber och öppet stadsnät väljer nu HSB att storsatsa på fibrering av sitt bestånd.
– Att HSB Landskrona som stor lokal fastighetsaktör investerar i fibrering till varje lägenhet, är ett viktigt och framtidsinriktat beslut som inte bara ger hyresgästerna lägre kostnader och valfrihet för tjänster som Internet, TV och telefoni utan även skapar grunden för framtidens digitala tjänster inom kommunal välfärd och smarta fastigheter,  säger Jonas Florén på Landskrona Energi.

Avtalet mellan Landskrona Energi och HSB Landskrona innebär att Landskrona Energi under några år ser till att samtliga fastigheter i HSB Landskronas bestånd blir fiberanslutna och att fastighetsnät byggs till varje lägenhet/lokal för full tillgång till nuvarande och framtida fibertjänster.
– Vi är övertygade att snabb och säker kommunikation är och kommer vara jätteviktigt för framtidens boende. Dessutom skapar det möjligheter för oss att effektivare förvalta våra fastigheter genom modern fastighetsstyrning och möjliggör kanske även att våra äldre hyresgäster kan bo kvar hemma vilket många önskar, säger Mikael Jönsson, VD för HSB Landskrona.

Avtalet innebär vidare en möjlighet för bostadsrättsföreningar förvaltade av HSB Landskrona att ansluta sig till det öppna stadsnätet till vad som beskrivs som “ett mycket förmånligt pris”.
– Det är viktigt för oss att skapa attraktiva erbjudanden till våra kunder och medlemmar, vilket vi har lyckats göra tillsammans med Landskrona Energi. Vårt goda samarbete förstärks ytterligare och vi fortsätter på den gemensamma vägen att digitalisera Landskrona, avslutar Mikael Jönsson.

Läs mer: Grävningar skapar fiber av världsklass

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser