Annons
Torsdagen den 20:e januari
2.7°C 12.7m/s
Dagens namn: Fabian, Sebastian

Grävningar skapar fiber av världsklass

Det grävs i Landskrona som aldrig förr. Flitigast är Landskrona Energi. Foto: Läsarbild

Som vi nyligen skrev så grävs det som aldrig för runt om i kommunen. Landskrona Energi är rent av bäst i klassen och noteras för hälften av alla grävtillstånd. Vi kontaktade Cecilia Walles, marknads- och kommunikationsansvarig på det kommunala bolaget och bad henne redogöra lite för vad det är som sker.

Annons
 

– Vi är mer eller mindre involverade i alla grävarbete med tanke på den ny- och förtätningsbyggnation som sker i staden. Detta gäller alla tre nyttigheter det vill säga elnät, fjärrvärmenät och fibernät, berättar hon.

Landets bästa fibernät byggs nu ut ytterligare. Detta sker för tillfället i ”centrum södra” och längs Landskronavägen i Häljarp.
– Här fortgår arbetena till och med vecka 29. Vi uppdaterar veckovis på vår hemsida var vi är och gräver, säger Cecilia Walles.

– Tilläggas till detta kan man att NSVA också är igång och byter ut och lägger nya VA-rör lite här och var i staden.

I maj kom Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner och återigen rankades Landskrona stad som nummer ett inom it-och telenät.  En bidragande faktor till detta är fibernätet som finns i staden. Landskrona Energi har vi som vi tidigare berättat, erbjudit alla kommuninvånare och arbetsplatser möjlighet att ansluta sig till fibernätet senast under 2018. Frågan är då hur det går med att koppla på stadens fastighetsägare till fibernätet?
– Det går framåt och flera fastighetsägare har idag ramavtal med Landskrona Energi för att fiberansluta sina fastigheter. En frågeställning som är viktig för fastighetsägarna är intresset hos de boende, så anmäl gärna ditt intresse till din fastighetsägare. Det kan påverkar deras prioritering kring vilka fastigheter dom skall ”fibrera” först, uppmanar Cecilia Walles.

Hur långt ifrån full täckning är det med bredband i Landskrona?
– Cirka 6 månader, vi beräknar att vara klara till årsskiftet, precis enligt plan, säger Cecilia Walles.

Är Landskrona rent av bäst i världen på bredband?
– Frågar du Jonas Birgersson ” bredbandsjesus” så JA. Vi har inte gjort någon vetenskaplig analys av detta, men det vi kan säga är att fibernätet i Landskrona är av världsklass, avslutar Cecilia Walles.

Längs Artillerigatan.
Foto: Läsarbild

Någon sorts arbete (?) vid Koriandergatan.
Foto: Läsarbild.

Vid hörnet Skolallén/ Stora Norregatan är det vare sig fiber-, el- eller fjärrvärmenät utan nya parkeringsplatser som skapas. Foto: Läsarbild.

Läs mer:
Kolla! En vit fläck. Spärra av och börja gräv.

 

En kommentar till "Grävningar skapar fiber av världsklass"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | HSB storsatsar på fiber till samtliga sina hyreslägenheter

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser