Fyrbenta vänner renas på biltvätt

Nu kan man duscha även hunden på biltvätten.

Göran Olsson som äger och driver GO Biltvätt på Västra Fäladen fick en idé när han var och hälsade på dottern i USA för några år sedan. Då han besökte en biltvätt ”over there” noterade han att man inte bara kunde tvätta sina bilar. Det fanns även en hundtvätt. Och detta var något som fastnade i huvudet på Göran Olsson. Fem år senare gjorde han slag i saken och sedan i fredags kan man alltså tvätta hunden på GO Biltvätt.

– Det är faktiskt ganska smart, säger Göran Olsson och förklarar.
– Det finns många fördelar. Inte minst för de som är ute i skog och mark och jagar. Efter jakten är det dags att tvätta bilen och då är det kanske inte så roligt att låta skitiga hundar hoppa in i den rena bilen, säger han.

Det finns dock betydligt fler som kan dra nytta av tvätten enligt Göran Olsson.
– Det är många hundägare som idag duschar sina hundar i trånga duschkabiner eller i badkar. Här har dom istället en perfekt plats. Här kan hunden enkelt tvättas och blåsas torr på ett och samma ställe.

Hundtvätten är inrymd i en container på biltvätten.
– Det är en Dogwash K9000 och det är den enda i landet än så länge, intygar Göran Olsson och berättar att funktionerna är ungefär de samma som med biltvätten. Man betalar och sedan väljer man program. Först tvätt med något av de schampon som erbjuds. Därefter kan man ha balsam på hunden innan man blåser sin fyrbenta vän torr.
Landskrona Direkts redaktörer är båda hundägare och passade naturligtvis på att testa hundtvätten.
– Det fungerade utmärkt. Min hund var dock lite skeptiskt till torken men annars var det inga problem, säger Håkan Karlsson.

Kary Persson håller med.
– Jag duschar min hund i badkaret hemma men detta är klart bekvämt. Dessutom är det skönt att slippa det där med våt hund hemma, säger han.

Göran Olsson har dock ingen hund själv.
– Nej, jag har ingen hund. Men jag har många idéer och jag gillar att göra verklighet av dom, säger han och skrattar samtidigt som han pekar på den godis- och läskapparat som står jämte hundtvätten.
– Tanken är också att man ska kunna köpa små portioner hundgodis att ge till sina djur men så långt har jag inte kommit ännu, avslutar han.

Jana tyckte det var mysigt att bli ompysslad.
– Okej då!, Kan vi gå och kasta boll sen?

Till arkivet