10-tal poliser jobbar med skottlossningen

Utredningsarbetet för polisen gällande tisdagens skottlossning på Järnvägsgatan håller högt tempo. Sammanlagt jobbar ett tiotal poliser med fallet och förhoppningarna att lösa det är stort.

Christian Nordin på polisen i Landskrona berättar att många vittnen hörts.
– Tidpunkten för skjutningen var en sådan att mycket folk var i rörelse. Därför hörde vi många igår och så även idag. Och fler vittnesförhör kommer att hållas.

Han är dock förtegen om vad de tekniska undersökningarna gett för svar.
– Vi har gjort en del fynd. Bland annat hylsor från någon typ av skjutvapen. Men vad det rör sig om för vapen vill jag inte gå ut med. Beträffande eventuella fynd i dammen i Wrangelska parken så vet jag inget. De skulle dyka nu under dagen. Men om de redan gjort det eller ska göra det senare vet jag inte. Vi har dock vittnesuppgifter på att något har kastas i dammen, säger Christian Nordin vid 14-tiden på onsdagseftermiddagen.

Polismannen svarar inte på frågan om det rör sig om att ett riktigt skjutvapen ska ha avlossats. Svaret säger dock en del.
– Jag vill inte gå in på vad fyndet av hylsorna har gett men brottet är rubricerat som mordförsök.

Förutom vittnen så har polisen även talat med den man som blivit utsatt för brottet. Men om denna är känd av polisen sedan tidigare vill inte Christian Nordin avslöja.
– Allt beträffande förhör håller vi för oss själv.

Sammanlagt arbetar alltså cirka tio polismän med ärendet och Christian Nordin har stora förhoppningar att lösa fallet.
– Vi har många bra vittnesuppgifter och just nu sammanställer vi allt vi vet för att få en klar bild över händelserna. Jag hoppas och tror att vi kommer att hitta en lösning.

Läs mer:

Till arkivet