Serieledarna för svåra för BoIS

Tunavallen i Eskilstuna badade i sol och det var hemmaspelarna i Athletic FC som trivdes bäst i värmen på konstgräset. Landskrona BoIS förlorade lördagskvällens match med klara 2-0 och segersiffrorna kunde ha varit betydligt större.

Det var så pass värmt i Eskilstuna idag att matchen bröts för vattenpaus i de båda halvlekarna. Det var inledningsvis chansfattigt även om hemmalaget stundtals briljerade med ett rappt och fräckt passningsspel.

Det skulle dröja till den 36:e matchminuten innan BoIS fick till ett avslut på mål.
Det var efter en hörna som de randige bet sig kvar i straffområdet och tvingade den rutinerade italienaren Gianluca Curci att sträcka ut sig ordentligt för att freda sitt mål.

Ytterligare två hetta chanser för de randige kom under matchens andra halvlek. Dels tvingade Adi Nalic AFC-målvakten till en fin räddning och den 85:e minuten sköt Karim Sadat ett skott utifrån. Istället för 1-1 skulle detta avslut leda fram till 2-0 för hemmalaget. Gianluca Curci satte snabbt igång spelet med en lång utspark som nickades vidare till Gustav Jarl som i kamp med Philip Andersson föll i straffområdet. Nyinbytte Oke Akpoveta gjorde inga misstag från elva meter utan kunde välplacerat vid stolproten fastställa slutresultatet till 2-0.

1-0 hade Samuel Nnamani då gjort i den 52:a minuten.

I och med segern gick AFC Eskilstuna upp i serieledning i Superettan.
Frågan är om laget inte gör en snabb comeback till högsta serien. Laget har blott släppt in fem mål och dagens nolla var den nionde på tolv matcher.

BoIS får se till att skaka av sig förlusten snabbt och istället börja blicka fram emot hemmamatch mot Brage, lördagen den 16 juni kl. 16.00.

Till arkivet