Fler krögare tycker till om uteserveringarna

La Perla på Rådhusgatan får plocka bort sin uteservering när markarbetet påbörjas.
La Perla på Rådhusgatan får plocka bort sin uteservering när markarbetet påbörjas.

Först fick krögarna i centrum ett mejl där deras tillstånd för uteserveringarna drogs in. Landskrona Direkt rapporterade om detta i fredags och omedelbart agerade ansvariga på kommunen och gjorde en halv pudel. Tillstånden fanns kvar – allt var ”ett missförstånd”. Kvarstår gör dock att staden har för avsikt att bygga om gågatorna i centrum och de första etappen ska vara avklarad innan SM-veckan sätter igång i början av juli.

Ann Seth är krögare på Harrys och hon kommer att drabbas stenhårt. Hon kommer inte att kunna använda sin uteservering under arbetets gång. Hon verkar närmast uppgiven när Landskrona Direkt pratar med henne.
– Ja, vad kan man göra?, frågar hon sig retoriskt.

– Jag har pratat med Tora Broberg samt en projektledare och de förklarade vad som skulle ske. De ska alltså lägga gula plattor på marken, samma som dom har rakt över gatan, säger hon.

– Men jag minns när dom lade plattorna på andra sidan. Jag fick redan då reda på att jag också skulle få likadana men inte när. Jag fattar inte varför de inte gjorde allt på en och samma gång.

På frågan när arbetet ska börja svarar hon med en axelryckning.
– Jag har ingen aning. Beskedet jag fick var att de skulle börja när de fått stenarna. Och när det blir kunde dom inte svara på.

Mourat Dikmen på Pizzeria Rhodos på Nygatan hoppas att allt ska gå smidigt.
– När jag först fick höra vad som var på gång så tänkte jag att de inte är kloka. Men de kontaktade mig innan jag hann ringa dom och de förklarade att vi kan ha vår uteservering kvar. Först får den flyttas lite och sedan flyttas tillbaka igen, säger Mourat Dikmen.

Han är dock kritisk till att man väljer att utföra arbetet under högsäsongen.
– Naturligtvis borde arbeten som detta göras när man inte har uteservering. Men fungerar det som de lovat så har jag inga problem med det.

En annan pizzeria som drabbas är La Perla på Rådhusgatan.
– Vi kommer att få stänga vår uteservering, säger Lebent Telik.
– Från början var det tänkt att arbetet skulle starta den 1 april men det har skjutits fram tills nästa vecka och det är klart att det kommer att kosta oss mycket, säger han och det går inte att ta fel på sinnesstämningen även om han försöker hålla modet uppe.
– På grund av att min pappa som ägde La Perla innan gick bort i vintras så blev vi av med vårt alkoholtillstånd och det blev inte klart förrän i våras. Och så kommer detta nu. Det är inte roligt.

Han ställer sig också tveksam till att allt blir klart i tid.
– De har sagt att det ska ta en månad och att allt ska vara klart i första veckan i juli. Men helt ärligt så tror jag inte att de klarar av att bli klara så att jag hinner få upp uteserveringen till dess.

 

Läs mer:

Till arkivet