Annons

Ogräsbekämpning med gasol orsakade brand

Hade branden på insidan av garagedörren gått genom så hade det kunnat sluta mycket illa.
Foto: Privat

Räddningstjänsten går nu ut och varnar för att rensa ogräs med gasolbrännare. Det var just ett sådant ogräsbekämpande som höll på att ställa till det rejält på onsdagseftermiddagen. Den som brände ogräs kom för nära en garageport på Hantverkargatan och hade inte räddningstjänsten varit snabbt på plats så kunde det fått förödande konsekvenser.

– Det brann rejält i insidan av garagedörren och precis sidan om stod en bil. Vi fick bryta upp en dörr till garaget för att komma åt branden. Det stod även en husvagn i närheten och som att det inte var nog så var flera fönster öppna i fastigheten precis intill, säger Janos Sari, brandmästare på räddningstjänsten i Landskrona.
– Jag vill därför gå ut med en varning om gasolbränning. Det finns många andra metoder att rensa ogräs på. När det är så torrt som det är nu så bör man alltså inte bränna ogräs. Framför allt är det i närheten av byggnader väldigt riskfyllt med öppen eld även på marken, uppmanar han.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser