Till minne av Björn Nilsson

En eldsjäl i Landskrona Atletklubb har gått ur tiden. Björn Nilsson dog  i tisdags morse.
– Han har coachat oss alla från nya lyftare till blivande ledare, berättar Patrik Helgesson som idag skriver ett minnesord över sin vän och klubbkompis. Björn Nilsson, mångårig tidigare ordförande var numera ungdomstränare i tyngdlyftningsklubben. Han blev 75 år.

Till minne av Björn Nilsson
Björn var en sann föreningsmänniska och vigde sitt liv åt tyngdlyftning.

Björn kom med i Landskrona Atletklubb som 16-åring. Efter en kort paus när hans barn var små började Björn i styrelsen 1977. Efter nio år på olika poster blev han ordförande 1986 och han var ordförande fram till 2003. Björn blev därefter utnämnd till hedersledamot 2004. Björn har verkat som mentor för många nya styrelseledamöter genom åren och fått dem att våga anta nya utmaningar i föreningslivet.

Björn var länge själv aktiv domare och veteranlyftare men på senare år har vi mer sett Björn vid sidan om flaket som en mycket uppskattad och älskad ungdomstränare. Varje måndagskväll och onsdagskväll var Björn på plats och tog emot våra unga tränande atleter. Många är de ungdomar som haft Björn som coach på sitt livs första tyngdlyftningstävling.

Björn har fått alla utmärkelser man kan få från Svenska Tyngdlyftningsförbundet och han hedrades även med ett Idrottsledarstipendium från Sparbanksstiftelsen nu i år.

Vi är många som kommer att sakna Björns smittande glädje i träningslokalen.

Patrik Helgesson

Till arkivet