Annons

Bedrägeriförsök mot 80-åring

Det kan inte sägas många gånger nog. Banken ringer aldrig hem och begär koder och liknande. Detta hade en 80-årig dam, boende i Landskrona, tagit fasta på. Vid 21.30-tiden på måndagskvällen ringde det på 80-åringens telefon och i andra änden av luren uppgav en kvinna att hon ringde från banken. Hon påstod att någon försökte kapa 80-åringens konto och just därför skulle hon lämna ut diverse koder. Målsäganden fattade dock genast misstankar och lade på samt anmälde händelsen för polisen.

Annons
 

Den aktuella banken tog dock det säkra före det osäkra och spärrade kontot.
– Jag kan inte ta del av utredningsåtgärderna så jag vet inte om man lyckats få tag på den misstänkta kvinnan som ringde upp. Hon är i vilket fall som helst misstänkt för försök till bedrägeri, säger Fredrik Bratt, informatör på polisens ledningscentral.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser