Annons

Ny rektor på Seminarieskolan

Annacarin Jendland är från och med den 3 april ny rektor för Seminarieskolan-
Foto: Johan Alsén, Landskrona stad.

Utbildningsförvaltningen i Landskrona har utsett Annacarin Jendland till ny rektor för Seminarieskolan F–9. Annacarin Jendland har mångårig rektorserfarenhet från både offentlig och privat sektor. Hon tillträder sin nya tjänst i dag.

Annons
 

Annacarin Jendland, 52 år, kommer närmast från en tjänst som utbildningsansvarig och studierektor vid Flyinge AB. Hon har tidigare varit bland annat studierektor vid Blekinge Tekniska Högskola, rektor på Realgymnasiet i Helsingborg och områdeschef och rektor i Höganäs kommun.

– Annacarin Jendland har mångårig erfarenhet av framgångsrikt ledarskap inom utbildningsområdet och kommer att bli en stor tillgång för både lärare och elever på Seminarieskolan. Vi är glada över att ha rekryterat henne, säger Caroline Ekstrand, verksamhetschef för grundskolan på utbildningsförvaltningen i Landskrona stad.

Annacarin Jendland har lång erfarenhet av att arbeta med skolutvecklingsfrågor. Hon kommer att fortsätta driva det utvecklingsarbete som påbörjats på Seminarieskolan, där fokus ligger på att ge varje elev rätt stöd, resurser och förutsättningar.

– Jag glad över att ha fått uppdraget att leda Seminarieskolan eftersom jag trivs med att jobba inom utvecklingsorienterade organisationer. Jag ser fram emot att lära känna både personal och elever och tillsammans bygga en skola där våra elever trivs och når sina mål, säger Annacarin Jendland.

Annacarin Jendland efterträder Fredrik Vigre som varit rektor på Seminarieskolan sedan 2016.

Läs mer: Krafttag tas mot problem på Seminarieskolan

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser