Annons
Fredagen den 21:e januari
1.3°C 10.1m/s
Dagens namn: Agnes, Agneta

Krafttag tas mot problem på Seminarieskolan

Det var stor personalomsättning på Seminarieskolan ifjol och det turbulenta läget har renderat i att utbildningsförvaltningen nu tar krafttag för att komma tillrätta med problemen.

Det har varit turbulent på Seminarieskolan en längre tid. Detta har uppmärksammats av såväl lokal media som Skolinspektionen som riktat skarp kritik. Därför tar nu utbildningsförvaltningen till krafttag för att komma till rätta med problemen.

Annons
 

Det är framför allt tre områden som Skolinspektionen anser måste rättas till. Det gäller stöd för elever med speciella behov, trygghet och studiero samt elevhälsan.
– Detta är stora problem som vi tar på största allvar. Vi startade för tre veckor sedan och har från och med denna vecka sett till att all den expertis som vi har i kommunen fokuserar på Seminarieskolan. Det rör sig om åtta personer som kommer att hjälpa till, säger Magnus Wahlberg, tillförordnad chef för grundskolan.

På skolan går cirka 600 elever från förskola till nionde klass. Rektorn på skolan, Fredrik Vigre, har varit mycket omdiskuterad och kommer att sluta sin tjänst när man rekryterat en ny rektor. Skolinspektionen har dock inte kritiserat rektorn eller skolledningen men kritiken landar dock där ändå.
– Rektorn är ytterst ansvarig för verksamheten och fungerar det dåligt på arbetsplatsen så är det hans ansvar att arbeta med problemet. Men han och resten av skolledningen samt personalen kommer att få all hjälp och allt stöd de behöver för att situationen ska rättas till. Det är vi alla överens om, säger Magnus Wahlberg som räknar med snabba resultat.
– De åtta som nu hjälper till på Seminarieskolan kommer att rapportera efter hand till mig och till nästa möte i utbildningsnämnden, som hålls den 25 april, räknar jag med att kunna visa på resultat, avslutar Magnus Wahlberg.

En kommentar till "Krafttag tas mot problem på Seminarieskolan"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Ny rektor på Seminarieskolan

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser