BoIS-premiär beroende av värmeslingor och vädergudar

För fem år sedan var IP:s A-plan kantad av snö den 30 mars. Så illa hoppas vi inte det ska vara i år. Nu finns dock värmeslingor i gräsmattan som gör att planen håller sig mjuk och frostfri.
För fem år sedan var IP:s A-plan kantad av snö den 30 mars. Så illa hoppas vi inte det ska vara i år. Nu finns dock värmeslingor i gräsmattan som gör att planen håller sig mjuk och frostfri.

Trots en minst sagt kylig inledning på våren så är det hetare än på mycket länge kring Landskrona BoIS. Senaste tidens minusgrader har fått gräset på IP:s A-plan att blekna en aning men hade premiären varit idag hade mattan varit väl godkänd för spel.

– Vi har haft en inspektion av planen idag och förbundets folk var nöjda med den. Tätheten och vridmotståndet fick godkänt, vilket i sig mycket handlar om skaderisken, förklarar Torbjörn Andersson, på fritidsförvaltningen som är den som sköter IP:s berömda gräsmatta.

Nu hoppas planskötaren på sol och friska vindar men så ser prognosen tyvärr inte ut fram till seriepremiär mot Falkenberg  den 1 april.
– Det värsta som nu kan ske är att vi får en köldknäpp nästa vecka och tråkigt nog ser det ut att bli så, säger Torbjörn Andersson.

 – Redan nu ligger vi fem till sex veckor efter i marken jämfört med ifjol och då är dessutom premiären tidigare i år, säger han som hoppas kunna klippa fotbollsplanen för första gången i år till helgen.

Skulle kölden återvända så tror han dock att planen ska vara i spelbart skick nästa söndag.
– Men det drabbar så klart BoIS. Planen måste därefter ligga i fullständig vila i 3-4 veckor. Vilket gör att den då inte går att träna på. Och i dagsläget finns det inte några andra gräsplaner i kommunen som alternativ.

Söndagens genrep mot Ängelholms FF är flyttad till just Ängelholm men inte heller där finns någon spelbar gräsplan.
Nej, det blir konstgräs. Agim (Sopi, tränare) har letat med ljus och lykta efter var det kan finnas en gräsplan som laget kan träna på nästa vecka. Inte ens i Danmark har han lyckats hitta någon, säger Max Lundmark, klubbchef i Landskrona BoIS som istället får glädjas åt de drag som nu råder runt klubben.

– Det hetaste just nu är nog stödet från alla supportrar. Vi har fått in fler än 100 nya medlemmar de senaste veckorna och dessutom har ett gäng supportrar startat en insamling för att stötta klubbens tuffa ekonomiska situation. 83 000 kronor låg siffran på igår och det kan ha tillkommit lite till idag. Det är helt fantastiskt!, poängterar Max Lundmark.

Insamlingen som supportrarna  Richard Persson, Anton Jönsson,  Linus Karlsson och Simon Hendin tagit initiativ till kunde man läsa om i en insändare här på Planket nyligen.
– Det känns väldigt bra och på fredag är det löning, säger Anton Jönsson och hoppas på sexsiffrigt innan kampanjen avslutas den 7 april.

Till arkivet