Annons

Karnevölen finns att beställa på Systembolaget

Brygghuset Finn har serverat Finn-öl på efterfesten till Nobelfesten nu ska man för andra gången brygga en KarnevAle samt en karnevöl  att serveras på årets Lundakarneval.

Vi har tidigare berättat att det är Brygghuset Finn från Landskrona som fått äran att brygga årets karnevöl till Lundakarnevalen.  Under karneveljen i helgen premiäröppnades karnevölen för första gången av 3500 karnevalister och idag finns den att beställa från Systembolaget.

Annons
 

Läs mer: Klart med karnevalsöl
För den som är nyfiken att testa årets två ölsorter som kommer att serveras på Lundakarnevalen så går dessa nu att beställa på systembolaget. Precis som vid förra karnevalen finns det en Karnevöl och en KarnevAle, som är en pilsner på burk respektive en American Pale Ale på flaska.
 
2018 års karnevöl är ett samarbete mellan Lundakarnevalen och Brygghuset Finn, vilket innebär att karnevölen för första gången möjliggjorts genom ett lokalt samarbete.
– Vi är mycket nöjda med vad vi har producerat och tror på en ”imaginalt” stor nyfikenhet från allmänheten,  säger Petter Lindholm på Brygghuset Finn.

För den som inte lyckas prova på karnevölen i förväg väntar dryckerna innanför karnevalsområdet när Imaginalkarnevalen 2018 sätter igång 18—20 maj i Lundagård.

Lundakarnevalen går av stapeln vart fjärde år och arrangeras av Lunds studenter. Under karnevalsdagarna förvandlas Lundagård till ett stort karnevalsområde med tältnöjen, tombolabodar, studentspex, radiosändningar, artister och självklart mat och dryck. Dessutom går det ett karnevalståg genom Lunds gator och sprider karnevalistisk glädje till alla ca 400 000 tillresta besökare. Den första Lundakarnevalen arrangerades år 1849 och har sedan dess roat generationer av karnevalister och besökare.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser