Annons

Klart med karnevalsöl

Karnevölstraditionen från 1986 fortsätter och nu för första gången någonsin i samarbete med ett lokalt bryggeri. Det är som de flesta förstår Lundakarnevalen som nu presenterat sin samarbetspartner för Karnevölen för 2018. Det är Brygghuset Finn i Landskrona som får äran.

Annons
 

Hantverksbryggeriet från Landskrona kommer utöver Karnevölen även att i år att brygga en KarnevAle som tappas på flaska, en modernare tradition som försiktigt introducerades under Lundakarnevalen senast det begav sig, 2014.
-Vi som grundat Brygghuset Finn har själva varit aktiva inom Lunds studentliv och Lundakarnevalen 2010. Det här ligger oss alla varmt om hjärtat, så vi är naturligtvis oerhört stolta och glada över att kunna presentera det här samarbetet, säger Petter Lindholm, operativ chef på Brygghuset Finn.

Karnevölen 2018 beskrivs som en klassisk pilsner i tysk stil med smakrik och fyllig karaktär (i folkmun – en klassisk ljus lager) på 4,2% vol. Årets KarnevAle är en av Brygghuset Finn nyutvecklad, humlearomatisk American Pale Ale på 5,0% vol.

– Inför årets Lundakarneval ville vi visa upp Lund och Skåne och allt det fantastiska som finns här. När Brygghuset Finn ville hjälpa oss med årets Karnevöl var det för oss ett självklart val och något som vi är otroligt stolta över idag. I och med samarbetet med Brygghuset Finn får vi ett smakrikt öl från ett lokalt hantverksbryggeri,  säger Sofia Brandt, festmästare i Lundakarnevalen 2018.

200.000 burkar
Lundakarnevalens Karnevöl kommer finnas i en upplaga på ca 200.000 burkar á 33 cl. Karnevölen lanseras på Karneveljen, vilket är Lundakarnevalens stora kick-off fest som inträffar lördagen den 17:e mars.

De båda ölsorterna kommer tillsammans med Karnecidern  att serveras på Lundakarnevalens krogområden under karnevalshelgen, 18-20 maj.

Återstår och se om det kommer att serveras lokalproducerad pilsner på Landskronakarnevalen 26-28 juli.

FAKTA
Lundakarnevalen går av stapeln vart fjärde år och arrangeras av Lunds studenter. Under karnevalsdagarna förvandlas Lundagård till ett stort karnevalsområde med tältnöjen, tombolabodar, studentspex, radiosändningar, artister och självklart mat och dryck. Dessutom går det ett karnevalståg genom Lunds gator och sprider karnevalistisk glädje till alla ca 400 000 tillresta besökare. Den första Lundakarnevalen arrangerades år 1849 och har sedan dess roat generationer av karnevalister och besökare. Karnevalen 2018 kommer att firas den 18-20 maj.

En kommentar till "Klart med karnevalsöl"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Karnevölen finns att beställa på Systembolaget

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser