Annons

Om Alfdex på lunchmöte

Mats Ekeroth, VD för Alfdex AB, gästade Landskrona-Citadell Rotaryklubb och berättade om företaget.
Foto: Birger Olsson.

Mats Ekeroth, VD för det framgångsrika företaget Alfdex AB i Landskrona, höll föredrag vid veckans lunchmöte hos Landskrona-Citadell Rotaryklubb. Företaget är världsledande när det gäller effektiva lösningar för rening av vevhusgaser i dieselmotorer.

Annons
 

Alfdex grundades 2002 genom ett samarbete mellan Haldex och Alfa Laval. Och det har varit en snabb utveckling där Mats Ekeroth varit med sedan starten. Från 2011 är Concentric nu ägare tillsammans med Alfa Laval. De har vardera 50 % av aktierna. Alfdex omsätter drygt 400 miljoner kronor/år och har ca 150 personer anställda i Landskrona.  Företaget har sedan 2017 en ny anläggning i Landskrona på Lodjursgatan 2.

Ny lagstiftning i USA 2007 och några år senare i Europa kring utsläpp från dieselbilar har satt fart på försäljningen av den unika produkten, en separator med extremt hög rengöringseffektivitet. 2017 levererade man mer än 600 000 separatorer.

Alfdex levererar till i princip alla de stora lastbilstillverkarna som Volvo, Scania, Mercedes Benz, Renault Tracks och Man. Även företag som producerar jordbruksmaskiner tillhör kunderna. John Deere är ett exempel.

De största marknaderna är för närvarande USA, Europa och Japan, men man levererar även i många andra länder.

Företaget är relativt okänt i Landskrona. För att råda bot på det så satsar man en hel del på sponsring av ungdomsverksamheten i staden. Man når då både de yngre och deras föräldrar.

På frågan om ekonomin säger Mats Ekeroth diplomatiskt.
– Vi är lönsamma på ett bra sätt.

Presidenten Björn Lind tackade Mats Ekeroth för den intressanta presentationen av företaget.
– Vi är stolta över att ha ett så fint och snabbväxande företag i Landskrona.

Text och foto: Birger Olsson

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser