Annons

Kvinna ordförande i stans starkaste klubb

Marie Brodin tar över ordförandeklubban i Landskrona Atletklubb.

Landskrona Atletklubb (LAK) har haft årsmöte och utan några som helst stridigheter blev det till stor del en ny styrelse som leder LAK efter årsmötet. För första gången någonsin ska klubben nu också ledas av en kvinna.

Annons
 

Eva Helgesson var ordförande i Svenska Tyngdlyftningsförbundet under fyra år och lyckades mycket väl med att öka sportens popularitet under dessa år. Nu har hennes man Patrik Helgesson på TF-basis tagit över rollen i förbundet. Patrik Helgesson som varit ordförande i LAK i 14 år hade i tackat nej till omval med motiveringen att han vill lägga mer tid på nationell och internationell nivå.  Till ny ordförande valdes nu istället Marie Brodin. Hon blir därmed den första kvinnliga ordföranden i klubben.

Marie Brodin var tidigare ledamot i styrelsen samt tränar både sig själv och andra i föreningen. Landskrona Atletklubb är troligtvis  stadens mest jämlika förening med fem tjejer och killar i styrelsen. Även på andra förtroendeposter är det bra spridning likaså är omfattningen åldersmässigt stor, från 13 till 73 år.

Landskrona Atletklubbs styrelse verksamhetsåret 2018:

Ordförande Marie Brodin (nyval)
Vice ordförande Fredrik Lövberg (fyllnadsval)
Sekreterare Eva Helgesson
Vice sekreterare Louice Bådholm (nyval)
Kassör Sylvia Moritz
Ledamot Oscar Leo (nyval)
Suppleant Patrik Helgesson (nyval)
Ungdomsrepresentanter Albin Leo och Hanna Brodin (nyval)
Veteran representant Björn Nilsson (nyval)

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser