Bondgänget har dragit in 900 000 till Världens Barn

Anders Cöster på teaterns scen strax innan Landskronapremiären av Black Light - den sista riktiga Bond-filmen.
Anders Cöster på teaterns scen strax innan Landskronapremiären av Black Light – den sista riktiga Bond-filmen.

Sonny Johansson är kung. Anders Cöster är och förblir James Bond. I Landskrona får träden växa.
I fredags var det äntligen premiär på hemmaplan för agent 007. Landskrona teater var fullsatt till sista plats när filmen med den minst sagt oblyga titeln Black Light – den sista riktiga Bondfilmen rullade igång. Dessförinnan hade publiken jublat och busvisslat åt huvudrollsinnehavaren.

Vid det här laget kan ni historien om smålänningarna Lars Gahlin och Mats-Ola Pålsson som över några belgiska öl beslutade sig för att se om det var möjligt att på helt ideella grunder göra en långfilm i sann Bond-anda. Markaryd och Strömsnäsbruk dammsögs på filmtalanger såväl framför som bakom kameran.
– Det var egentligen bara James Bond som vi saknade. Vi hade gjort uppe en specifikation över hur vi ville ha vår hjälte. 50-plus och lite till, gråhårig, hästsvans, snygg, galen och hjulbent. Till slut fann vi honom här i Landskrona, sa Lars Gahlin och berättade om ett möte hemma i Anders Cösters kök för sisådär fem år sedan.

Landskrona teater var slutsåld sedan veckor tillbaks.
Förväntan låg i salongen och inte blev den mindre när sångerskan Pearl Jarl gled in på scen och på ett  imponerande sätt  sjöng Bond-låten Skyfall.

Men det här var Anders Cösters kväll. Det var med tydlig skräckblandad förtjusning han intog scenen och ödmjukt berättade om sin roll.
 – Mina grannar på Sandvången vet att jag är lite speciell men till och med de blev oroliga när de hörde mig gå omkring och prata engelska för mig själv: ”My name is Bond, James Bond”.

På väg mot 1 miljon till Världens Barn
– Sen vet en del av er som sitter här att lite dumt har man gjort i sina dar men en sak är jag förbannat stolt över och det är att vi med filmens hjälp nu dragit in nära nog 900 000 kronor till Världens Barn, sa Anders Cöster och applådåskorna dånade redan innan filmen sattes igång.

För er som blev utan biljett kan vi tipsa att en nya chanser finns på lördag då Svalövs kulturhus visar filmen klockan 15.00 och klockan 18.00. På plats finns filmskaparna Lars Gahlin och Mats-Ola Pålsson tillsammans med Landskronas egen Bond, Anders Cöster för att inleda visningarna. Biljetter via tickster.com.

Pearl Jarl bjöd på ett imponerande sångnummer.

 

Till arkivet