Annons

Chefer försöker påskynda beslut om Yazhou

Tillväxt- och näringslivschef Anna Classon kommer tillsammans med individ- och familjeförvaltningens chef, Annette Lindberg Mohlin, att försöka påskynda beslutet om Yazhous alkoholtillstånd.

Igår skrev vi om att restaurangen Yazhou får vänta en månad på att öppna eftersom individ- och familjenämndens arbetsutskott inte hade ärendet gällande restaurangens ansökan om alkoholtillstånd på dagordningen. Nu har chefen från individ- och familjeförvaltningen, Annette Lindberg Mohlin samt tillväxt- och näringslivschef Anna Classon hört av sig till Landskrona Direkt och de ska, om möjligt, försöka påskynda ärendet.

Annons
 

– Först och främst så vill jag säga att ärendet har gått fort hos oss. Att det nu dröjer så länge innan beslut kan tas beror helt enkelt på att individ- och familjenämndens arbetsutskott träffs en gång per månad och dessa datum är spikade sedan tidigare. Hade mötet varit förlagt till nästa vecka så hade ärendet hunnit vara med, säger Annette Lindberg Mohlin.
– Vi ska dock göra vad vi kan för att påskynda ärendet. Men jag kan inte lova något, säger hon.

Anna Classon jobbar mycket med nyetableringar i staden och hon hoppas att den ”trubbighet” som råder inom den kommunala beslutsordningen ska bli bättre.
– Ibland önskar man att en kommun kunde fungera mer som ett företag, att beslutsvägarna både är snabbare och kortare. Och detta är något som vi försöker jobba med dagligen, säger tillväxt- och näringslivschefen.
– Men precis som Annette Lindberg Mohlin säger så ska vi se om vi kan hitta en snabb lösning på det aktuella ärendet. Men samtidigt måste vi se till att regelverket följs, avslutar Anna Classon.

Läs mer:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser