Annons

Öppningen närmar sig för Yazhou

Trang Dong platsansvarig på Yazhou och Andreas Lund från fastighetsägaren Brinova ser fram emot ett långvarigt samarbete.

Först var tanken att den nya restaurangen Yazhou skulle slå upp portarna vid Rådhustorget under hösten 2017. Ett utdraget ombyggnadsarbete av lokalerna har dock inneburit förseningar. Men om inget akut inträffar så är det premiär för restaurangen i slutet av nästa vecka.

Annons
 

Arbetet med att färdigställa de anrika lokalerna i fastigheten vid Rådhustorget har dragit ut på tiden. Bland annat tog det längre tid än beräknat att demontera det stora kassavalv som funnits i lokalen sedan det var en bank på platsen.
Men nu är det snart äntligen dags för ägarna att öppna.
– Vi hade brandmyndigheterna här för ett par dagar sedan och så fort de ger ett ok så får vi vårt alkoholtillstånd och kan öppna, säger Trang Dong som kommer att vara platsansvarig på Yazhou.

Räddningstjänstens tillförordnade verksamhetschef Greger Edberg ger tummen upp.
– Jag har fått den brandskyddsdokumentation som krävs och läst genom den. Där är inga problem. Jag ska träffa ägarna i denna vecka och skriva under det protokoll som krävs, säger han på tisdagen.

Det innebär att det sedan bara krävs ett ok från individ- och familjenämndens arbetsutskott för att de ska kunna sälja alkohol.
– Där finns inget att anmärka på vad jag vet så det lär gå snabbt. Vi har ett möte på onsdag nästa vecka och det betyder att de i praktiken kan öppna dagen efter, säger Bodil Möller, ledamot för moderaterna i individ- och familjenämndens arbetsutskott.

Trang Dong ser fram emot att öppna och har redan fått många signaler på ett stort intresse.
– Vi har redan fått många förfrågningar och det är till och med en person som vill boka hela restaurangen, säger hon och tar med Landskrona Direkt på en rundtur i lokalerna.

Inomhus finns det plats för 140 gäster och räknar man in den stora uteserveringen så kan 190 personer äta på restaurangen samtidigt.
– Vi är väl förberedda. Vi har åtta som jobbar i köket och fem som arbetar ute i restaurangen. Det kommer att bli bufféer samtliga dagar i veckan.

Med tanke på att flera asiatiska restauranger har det mycket tufft så är frågan berättigad om de inte tagit sig vatten över huvudet. Satsningen från de och kanske framför allt fastighetsägaren Brinova är i mångmiljonklassen.
– Hur många miljoner det rör sig om vill jag inte prata om men det är många. Vi alla tror dock stenhårt på detta och har tecknat ett tidsmässigt långt hyreskontrakt, säger Andreas Lund på Brinova.
– Vi räds inte konkurrensen. Situationen är ungefär densamma i Ängelholm och där fungerar det bra. Vi har på flera sätt ett annorlunda koncept. Vi försöker fokusera mycket på familjer, förklarar Trang Dong.

Tanken var att restaurangen skulle öppna den 1 februari i samband med att Gallerian öppnas upp. Men nu för premiären vänta några dagar.
– Så fort jag har tillståndet i min hand så öppnar vi. Vi är redo för Landskrona, avslutar Trang Dong.

Landskrona Direkt bjuds på en husesyn i restaurang Yazhous lokaler. Svårt att föreställa sig att här funnits en bank, försäkringsbolag och senast ett advokatkontor i lokalerna.

Trang Dong lägger en sista varsam hand över inredningen i den nya restaurangen.

En kommentar till "Öppningen närmar sig för Yazhou"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Ytterligare försening drabbar Yazhou

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser