Stort knarkbeslag hos Glumslövsbo

För en vecka sedan greps tre män misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. Gripandet skedde efter ett tillslag av tullen mot en av männen i dennes bostad i Glumslöv. De två andra männen bor i södra delen av Helsingborg. Vilken typ av drog eller hur mycket det rör sig om är åklagare förtegen om.

Härvan började nystas upp i samband med att tullen i Stockholm hittade ett stort parti droger i ett fordon som skulle till Sverige. De lät sedan ekipaget köra till Malmö.
– Där bytte vi ut drogerna mot en annan substans innan vi lät fordonet köra vidare, säger Mikael Hansson, åklagare på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

När sedan fordonet stannade vid en bostad i Glumslöv slog man till och tre personer kunde gripas. Dessa sitter nu häktade och en lång utredning ska ta fart.
– Vilken typ av drog det rör sig om vill jag inte gå ut med. Men det är en tung drog, det vill säga, det är inte någon typ av cannabis. Och hur stort beslaget är behåller vi också för oss själv i nuläget, berättar Mikael Hansson.

Två av männen är födda i slutet av 1960-talet och den tredje på 1980-talet. Men enligt Mikael Hansson så rör det sig om tämligen okända män.
– Vad jag vet just nu så rör det sig bara om något trafikbrott som de blivit dömda för tidigare. Men utredningen kanske visar mer.

Vilken marknad som drogerna var ämnat för kan inte Mikael Hanson svara på.
– Det är också något som utredningen får visa.

När det kan bli tal om åtal vill inte åklagaren spekulera i.
– En dylik utredning kan ta fyra till åtta månader innan det leder till åtal. Så vi får väl se. Efter sommaren kanske, avslutar Mikael Hansson.

Till arkivet