Bokrelease på konsthallen

Bokrelease och samtal på Landskrona konsthall, 11 februari kl 14:00.
Bokrelease och samtal på Landskrona konsthall, 11 februari kl 14:00.

På söndag lanserar konstkritikern Dan Jönsson i ett samtal med konstnärerna Nina Slejko Blom och Conny Blom den nyutgivna publikationen Conceptual Art Book

Det vankas något så pass ovanligt som en bokrelease på Landskrona konsthall. Det är Dan Jönsson, konstkritiker och författare, kanske mest känd från Dagens Nyheter och Sveriges Radio som samtalar med Conny Blom om Conceptual Art Centre Bukovje/Landskrona och boken CAB – Conceptual Art Book. Boken är producerad och distribuerad av konstnärsparet från Landskrona med stöd av den amerikanske konceptkonstnären Joseph Kosuth och Landskrona stad.

I boken medverkar Bengt Adlers, John Baldessari, Viktor Bernik, D. Graham Burnett, Jeremy Deller, Dan Fox, Yara Flores, iLiana Fokianaki, Felix Gmelin, Carl Michael von Hausswolff, Roni Horn, Clay Ketter, Kitty Kraus, Miltos Manetas, Trevor Paglen, Vanessa Place, Martha Rosler, Klara Sax, Nedko Solakov, Hito Steyerl, Yanis Varoufakis och Beti Zerovc

Vid sidan av sina egna konstnärliga praktiker driver bokens redaktörer, Nina Slejko Blom och Conny Blom, Conceptual Art Centre Bukovje/Landskrona, en konstinstitution som de initierade i en Slovensk bergsby 2010, för att sedan flytta med sig till Landskrona 2012.

Genom åren har de arrangerat utställningar med såväl yngre, mindre etablerade konstnärer och världsnamn som britterna Gillian Wearing och Jeremy Deller samt den amerikanske förgrundsfiguren inom den konceptuella konsten, John Baldessari.

Landskrona stad har stöttat bokprojektet med 25 000 kronor. I samband med releasen söndagen den 11 februari klockan 14:00 är Conceptual Art Book gratis.

Läs mer: Klimatkompenserande konst

Till arkivet