Svar på tal från Köll

Alexander Köll fick kliva upp överst på pallen i Saalbachs Super-G som avgjordes i helgen.
Alexander Köll fick kliva upp överst på pallen i Saalbachs Super-G som avgjordes i helgen.

Efter att Alexander Köll fick stå över Kitzbühels Super-G tävling i Världscupen, där Sverige hade två platser men bara utnyttjade en, visade han i helgen med all tydligt att han borde stått på startlinjen.

I söndags avgjordes inte mindre än två FIS Super-G race i Saalbach i den berömda Världscupbacken Zwölferkogel. Alexander Köll fick till ett kanonåk och vann första racet och kom ner som femma bara någon hundradel från pallen i det andra.

Det känns fantastiskt att vinna, speciellt med startnummer 1 eftersom det alltid är svårt. Man har ingen information om hur svåra passager går att köra, hur långa hoppen blir eller vilken riktning man behöver gå över krön med mera. Därför smakar det extra bra att få till ett sådant åk och till med vinna en sådan tävling där flera åkare som dagarna innan tagit poäng eller deltagit i Världscupens störtlopp i Garmisch deltog.

– Denna gången slog jag dem alla.

Det var ett högklassigt FIS-race som bjöds. Alexander Köll gjorde 9,73 FIS-punkter i tävlingen vilket är hans bästa resultat i år. Det innebär att den Landskronabördige åkaren klättrar ytterligare i världsrankingen och visar för förbundet att han verkligen vill vara med och konkurrera om Världscupplatserna framöver.
– För mig är det viktigt att jag ständigt förbättrar mig. Allt annat kommer sedan av sig själv och blir en effekt av mina prestationer. Jag måste ha tålamod, träna hårt och tro på mig själv. Det är min nyckel, avslutar Alexander Köll som nu har siktet inställt mot VM 2019 i Åre.

Läs mer: Störtloppsetta portad

Till arkivet