Landskrona dominerar i puckelpisten

Oskar Elofsson fick kliva högst upp på prispallen vid tre tillfällen under Europacuptävlingarna i franska Megèven. Foto: Rasmus Stegfeldt
Oskar Elofsson fick kliva högst upp på prispallen vid tre tillfällen under Europacuptävlingarna i franska Megèven. Foto: Rasmus Stegfeldt

Trots debaclet för landets främste störtloppsåkare, Alexander Köll som under säsongen  ännu inte fått åka i  världscupen, så firar Landskrona Ski Clubs medlemmar stora triumfer i de alpina skidbackarna.

I helgen avgjordes legendariska störtloppet Hahnenkammrennen i Kitzbühl. Förhoppningar fanns att även i år få se Landskronaåkaren Alexander Köll i den branta och isiga backen. Nu blev det inte så och istället fick blickarna riktas mot den exklusiva franska skidorten Megève, som utöver 13 krogar omnämnda i Guide Michelin även bjuder på puckelpister som passar ypperligt för Landskrona Ski-Clubs två landslagsåkare Clara Månsson och Oskar Elofsson.

Det skulle komma att bli stora framgångar för det svenska Europacuplaget i franska Megève. Sammanlagt plockades elva pallplatser. Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, som stått högst upp på pallen de första två tävlingsdagarna gjorde ett hattrick när han smällde till med helgens tredje seger vid lördagens tävling i parallellpuckel.
– Det är helt galet. Jag kände från start att grejerna var på sin plats och att jag hade mycket att komma med. Jag fick inleda med två lite lättare åk och fick komma in i åkningen precis som jag ville. Sen fick jag möta Albin (Holmgren, Åre SLK, reds.anm) i åttondelsfinalen och det blev ett riktigt tufft och jämt åk, men där lyckades jag sätta ner förmodligen det bästa åket jag haft denna vecka och tog mig vidare till semi som jag också plockade hem. Finalåket var helt galet. Jag visste redan innan att det var gasa eller förlora. Jag pressade ut den sista energin jag hade, lade i ytterligare en växel och lyckades plocka de poäng som krävdes för att vinna. Galet med adrenalin. Nu lämnar jag Megève med ett enormt självförtroende och laddar om för Ryssland, säger Oskar Elofsson i ett pressmeddelande från skidförbundet.

Noterbart i sammanhanget är också att Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club kom nia i parallelltävlingen.  

Clara Månsson, Landskrona Ski-Club, som vunnit de två tidigare tävlingarna i Megève slutade på lördagen på en fin tredjeplats.
– Överlag är jag supernöjd. Jag hade problem på träningen som jag löste på tävlingen. Min åkning blev bättre för varje race och i semifinalen mötte jag en ryska som jag sedan tidigare tävlingar visste var väldigt snabb. Jag gav allt men hon var snabbare och tog det heatet. Sen i heatet om tredje- och fjärdeplats hade jag lite problem med första hoppet, men jag lyckades hålla ihop det hela vägen och vann, berättar Clara Månsson.

Läs mer: Störtloppsetta portad

Till arkivet