Annons

Brand på industriområdet – allmänheten varnas

Brandröken syntes över stora delar av staden.

Uppdaterad kl. 14.30

Polis och räddningstjänst larmades klockan 12.24 till Gasverksgatan, med anledning av en brand i byggnad. Det visar sig vara  batterihall 2 på Boliden Bergsöe som stod i ljusan låga och enligt räddningstjänst  förelåg inledningsvis spridningsrisk. Avspärrning skedde omgående på Gasverksgatan liksom att verksamheter i närheten av branden evakuerades. Ingen person har kommit till skada på grund av branden.

Annons
 

Ett viktigt meddelande till allmänheten i Landskrona i närheten av Boliden Bergsö gick ut.
“Det brinner i ett batterilager på Boliden Bergsöe med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledare uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.”

När Landskrona Direkt når Räddningstjänsten insatsledare Janos Sari vid 14.20-tiden så befinner han sig inte långt från brandhärden. Och han har positiva nyheter att komma med.
– Vi släcker med vatten och har lyckats dämpa branden rejält, säger han.

Men att branden är helt under kontroll vågar han inte skriva under på.
– Eftersom det brinner i byggnader och konstruktioner så är det svårt att uppskatta hur stor branden är. Men positivt är att det brinner inte i det stora batterilagret. Då hade det varit betydligt mer svårsläckt. Branden idag är i en byggnad som heter batterihall 2.

Läsarbild: Ulf Backman.

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser