Annons

292 olyckor på E6 i västra Skåne under 2017

Med hjälp av två stora mobilkranar kunde man strax innan klockan 14 lyfta upp ekipaget på vägen igen. Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Lastbil  i olycka på E6:an utanför Landskrona. En olycka i genomsnitt varje vardag på motorvägen genom västra Skåne är ett dystert resultat 2017. Arkivbild. Foto: André Tajti, AT-Foto.se

Under 2017 drabbades E6, på sträckan mellan Vellinge och Helsingborg, av sammanlagt 292 trafikolyckor. Det är siffror som moderaterna i Region Skåne plockat fram. I antalet ingår singelolyckor, krock mellan två eller flera fordon och andra olyckshändelser med fordon som leder till att delar av, eller hela körbanan, stängs av och kraftigt försämrar framkomligheten i trafiken.

Annons
 

Moderaterna har tidigare motionerat till regionfullmäktige om att Skåne ska verka för sex filer på E6 på den aktuella sträckan och i riksdagen lyfte Niklas Karlsson (S) från Landskrona i höstas frågan till infrastrukturminister Tomas Eneroth.
 – Trafiksituationen på E6 genom västra Skåne är ohållbar. Och utvecklingen går åt fel håll, sa riksdagsledamoten  då.

Fjolårets mest olycksdrabbade månad var januari med 32 olika händelser.

Nu tänker moderaterna göra E6:an till en valfråga.
– Behovet av fler filer på E6 är uppenbart, både för framkomlighetens och säkerhetens skull. Moderaterna går till val på sexfilig motorväg. Om vi får chansen att styra Region Skåne efter valet den 9 september kommer vi vara en blåslampa på regeringen för att Skåne ska få den infrastruktur som behövs, säger Carl Johan Sonesson (M), regionråd och oppositionsledare.

Läs mer:
”Situationen på E6 är ohållbar”

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser