Landshövdingen på företagsbesök

Landshövdingen valde att åka kollektivt vid sitt senaste besök i Landskrona.
Landshövdingen valde att åka kollektivt vid sitt senaste besök i Landskrona.

I vår besöker landshövding Anneli Hulthén företag i Skånes alla kommuner. Redan nästa onsdag gästas Landskrona och Oatly.

– Jag besökte samtliga 33 skånska kommuner förra våren. Då var jag ny som landshövding och fick en möjlighet att samtala med politiker och tjänstemän i alla kommuner. Det var oerhört värdefulla besök som gav mig massor av nya kunskaper, intryck och frågor att arbeta vidare med, säger Anneli Hulthén.

Nu är det dags för nya samtal, den här gången besöker hon skånska företag.
– Det är viktigt att möta företagen för att få en tydligare bild av hur Skåne utvecklas och vilka utmaningar som företagen ser. Jag vill diskutera frågor som berör oss alla, till exempel sysselsättning, grön tillväxt och säkerhet och trygghet, säger Anneli Hulthén, som inledde besöken under två heldagar i slutet av förra året då hon besökte flera företag på Österlen.

– Jag fram emot många intressanta möten under våren. Vi har lyckats få en stor bredd på näringar, vilket är extra roligt.

Den 24 januari besöker landshövding Oatlys produktions- och utvecklingsanläggning i Landskrona.  I Oatlys fabrik produceras havrebas av svensk havre enligt en patenterad metod. Efterfrågan på växtbaserade livsmedel är stor och Oatly påbörjade ifjol en investering i fabriken på nästan en halv miljard kronor för att fram till 2020 öka produktionskapaciteten från 40 miljoner liter till 100 miljoner liter.

Till arkivet