Annons

Nu äter Nilla och Hubbe rätt

Nu har ungdomarna i Landskrona ridklubb gått kurs i hur man äter rätt. Även ponnyn Nilla har fått delta.

Minns du ponnyn Nilla som var på banken och hämtade check tillsammans med ungdomssektionen Hubbe i januari? Nu har hon även gått kursen ”Äta rätt” tillsammans med Landskrona Ridklubbs ungdomar.

Annons
 

Det blev ingen vanlig eftermiddag på Swedbanks kontor i Landskrona den 23 januari när ponnyn Nilla, 23 år travade in för att ta emot en gigantisk check tillsammans med ungdomssektionen. Pengarna skulle användas till en föreläsning om kost och hälsa. Nu har alla ungdomar gått kursen och även Nilla, som vid utdelningen försökte äta blombuketten från bankdirektören och därmed visade att hon verkligen behövde ”utbildas”.

– För Sparbanksstiftelsen Skåne tillsammans med Swedbank var det självklart att stödja ungdomssektionen på Landskrona Ridklubb. Det är dessutom en av få idrotter som har krav på att föreningar även ska ha en ungdomsstyrelse och vi är väldigt positiva till initiativ som utvecklar både ungdomarna och föreningen,  säger till Åke Jönsson, styrelseledamot i Sparbanksstiftelsen Skåne.

Redan den 1 februari 2018 öppnar Sparbanksstiftelsen Skåne igen upp för att ta emot ansökningar från ideella projekt, föreningar och aktörer i elva skånska kommuner. Detaljerad information finns på www.sparbanksstiftelsenskane.se

Nilla firade sin första tid i ”skolbänken” med en hälsosam tallrik äppelklyftor.

– Hubbe kan behålla checken bara jag får blommorna, förslog ponnyn Nilla för dåvarande kontorschef Niclas Rimsby.

Läs mer: Dagens gladaste – häst på bank

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser