Dagens gladaste – häst på bank

Landskrona ridklubbs 26-åriga ponny Nilla är äldst i ungdomssektionen Hubbe. Idag besökte hon banken så rutinerat att man inte kunde tro att det var första gången.
Landskrona ridklubbs 26-åriga ponny Nilla är äldst i ungdomssektionen Hubbe. Idag gjorde hon ett besök på Swedbank.

Idag gick ponnyn Nilla själv till banken för att hämta 15 500 kr.
I släptåg hade hon ett gäng ungdomar från Hubbe, Landskrona ridklubbs ungdomssektion, som korades till Skånes bästa så sent som igår.

En och annan bankkund gjorde stora ögon och plockade fram mobilen för att föreviga när den 26-åriga ponny Nilla stegade in på Swedbanks kontor på måndagseftermiddagen.

Äldst i ungdomsklubben var det med bestämda steg som hästen tog täten och hade det inte varit för cellofanet runt blommorna så hade de nog slunkit ner tillsammans med äpplet som banken bjöd på.
– Anslaget till Landskrona Ridklubbs ungdomssektion Hubbe är en för oss väldigt viktig satsning på idrott och ridsport. Ungdomarna i föreningen vill och tar ansvar vilket är helt i linje med Sparbanksstiftelsen Skånes satsningar på samhällsengagemang och utveckling, säger Åke Jönsson, styrelseledamot i Sparbanksstiftelsen Skåne.

Landskrona Ridklubb beviljades pengar från Sparbanksstiftelsen Skåne ur höstens lokala pott men då utdelning skedde en förmiddag kunde inte ungdomarna lämna skolan för att ta emot sin check då. Idag fick stiftelsen, bankpersonal, lokal media samt en och annan kund höra mer om ungdomssektionen och deras ambitiösa projekt. Hubbe fick vid Ungdomsdagen i Flyinge igår även motta pris som årets ungdomssektion av Skånes ridsportförbund. Stort med tanke på att samtliga ridklubbar har en ungdomssektion.

– Det är ett krav från förbundet, förklarar Kitte Munck, kassör i ridklubben som nu kunde glädjas åt tillskottet på 15 500 kronor i ungdomarnas kassa.
– I Hubbe har vi väldigt goda förebilder och otroligt duktiga ledare. Detta är de väl värda, berömmer hon.

Pengarna får man för att jobba vidare med värdegrund, pedagogik, metodik och ledarskap men också för att ungdomarna ska skapa anpassade aktiviteter utifrån individers olika förutsättningar samt bära med sig ett säkerhetsperspektiv i sina aktiviteter samtidigt som man ska vara en bra förebild inom ridsporten.
– Helt enkelt sånt som gör oss till bättre ungdomsledare, poängterar Emma Garpvall, vice ordförande i Hubbe.

– Det är också extra roligt att kunna hålla denna utdelning i dessa tider då ridsporten starkt ifrågasätts utifrån Jerringprisets utdelning i förra veckan. Landskrona Ridklubbs ungdomar visar med detta projekt en mycket hög ambitionsnivå och fantastiskt engagemang för sin idrott. Inte konstigt att många ledare idag har en bakgrund inom ridsporten, säger Åke Jönsson som även passade på att tipsa föreningen att nominera sina ideella ledare till Skånes Idrottsledarstipendier.
– Senast den 15 februari måste vi ha den ansökan, avslutar han.

– Hubbe kan behålla checken bara jag får blommorna, tycks Nilla föreslå. Åke Jönsson, längst till vänster i bild kunde berätta att han minsann varit ute i Fulltofta friluftsområde och ridit på en riktigt stor häst en gång allt medan kontorschef Niclas Rimsby intygade att detta var första gången man hade en ponny inne i banken. Utanför bild stod ridskolechef Nina Persson redo med skyffel och borste men inga ”olyckor” hände.
Till arkivet