Skivsläpp föregicks av livespelning på Facebook

Det är torsdagkväll och klockan har just slagit 19.00. The Statement kör en spelning direkt på Facebook.
Det är torsdagskväll och klockan har just slagit 19.00. The Statement kör en spelning direkt på Facebook.

Idag släpper skabandet The Statement ”Checking In”, sin första EP. Många passade dock på att lyssna genom låtarna redan på torsdagskvällen då bandet bjöd på en livespelning på Facebook från replokalen.

Som vi skrivit tidigare så vägrar skaveteranerna Mikael Salonen och Nick Anderberg med vänner att ge upp musikstilen. Men trots att ska kanske inte är det modernaste idag så är bandet i framkant när det gäller att släppa sin musik.
– Vi kör varken upp vinyl eller cd-skivor. Skivan finns istället att ladda ner på ett flertal streamingtjänster, säger Mikael Salonen.

Bandet, som inte genomfört någon officiell livespelning ännu, presenterade sig dock för världen på torsdagskvällen. Prick 19.00 körde de en spelning i direktsändning från sin replokal.
– Vi hade inte en susning om hur det skulle gå. Det var nästan värre än att spela inför publik från en scen, säger musikern.

Men visst blev det populärt.
– Ja, det var tusan vad videon fick spridning. Fram till nu på fredagsförmiddagen är vi uppe i nästan 2000 visningar. Och det känns väldigt bra.

Förutom de fyra låtarna som finns med på den nya EP:n så bjöds det även på en femte låt.
– Den är helt ny men släpps inte förrän det är dags för en fullängdare. Något som förhoppningsvis kommer att ske någon gång efter sommaren.

Bandet består av Mikael Salonen (sång, gitarr), Niklas Anderberg, (bas, sång), Anders Jeppsson (gitarr, sång), Tobias Jarl (keyboards) och Lars Nileskog (trummor).

Här kan du se spelningen från torsdagen.

Här är ett urval av de största streamingtjänsterna där du kan ladda hem/lyssna på den nya EP:n:

Läs mer: Oförskämda pojkar släpper skiva

Till arkivet