Annons

Långt fängelsestraff för spritsmuggling och försäljning

Fängelse i tre år och tre månader. Det fick den Landskronabo i 50-årsåldern som av Lunds Tingsrätt dömdes för grov smuggling och olovlig försäljning av alkohol, grovt brott på tisdagen. Brotten ska ha begåtts från den 1 april 2011 till och med den 31 maj 2013.

Annons
 

Det är en oerhört diger polisutredning som ligger bakom domen. Tidigare har 18 personer dömts till allt från ett års fängelse till villkorlig dom för en rad olika brott men nu har alltså den person som enligt åklagaren är huvudmannen dömts. Omräknat i sprit så uppskattar åklagaren att mannen själv eller genom bulvaner smugglat in 23 488 liter sprit och av detta har han sålt minst 22 646 liter.

Det var på hösten 2012 som polisen fick tips om försäljningen varpå det sattes span på mannen. Den 6 maj 2013 slog polisen till. Huvudmannen greps vid tillslaget men lyckades fly till utlandet efter att han släppts ur häktet. I mars 2017 greps han med falskt pass i Bosnien med utvisning och därefter åtal till följd.

Trots stor bevisning nekar mannen till brott. Han menar att varje resa som gjorts ska dömas för sig och då handlar det inte om grovt brott. Han förnekar också att han sålt alkohol för egen vinnings skull. Åklagare och tingsrätt ville dock annat och därför dömdes mannen till tre år och tre månaders fängelse.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser