IT-VD utan dator

På Landskrona Direkts bildidé hamnade Johan Henckels laptop i papperskorgen men egentligen så har den varit inlåst i kassaskåpet och där ska den få stanna, enligt VD för IT Gården.

Kommer ni ihåg Johan Henckel, IT Gårdens VD, som skulle klara sig utan dator i 30 dagar?
Tiden har nu gått och hur gick det egentligen?

Som vi tidigare berättat antog Johan Henckel en utmaning som bestod av inte använda sin dator på något sätt under 30 dagar och bara förlita sig på sin smartphone. Nåja en del avancerade tekniska lösningar var inprogrammerad i telefonen hos VD:n i stans största IT-bolag, i form av olika mjukvaror.

Till att börja med var det svårast att bryta de invanda mönsterna och saknaden av datorn fanns där medger Johan Henckel.
– Inledningsvis var det svåra att inte kunna göra de små sakerna man tar för givet, som presentationer och åtkomst till affärssystem med mera, säger han.

Kan du summera din upplevelse?
– Bland kunder och kollegerna på IT Gården har responsen varit enbart positiv. Många är intresserade av vad som kommer att bli nästa steg i det digitala samhället och om framtida arbetssätt. Personligen har utmaningen varit positiv och lärorik. Som ett proaktivt IT-företag är det vår skyldighet att kontinuerligt testa och implementera den senaste tekniken. Det har varit en känsla av frihet att bara lägga telefonen i fickan och sen vara på väg.

Och handen på hjärtat så fingrade Johan Henckel aldrig på sin laptop.
– Nej, den har under hela utmaningen varit inspärrad i ett kassaskåp. Där kommer den förbli då jag ser detta som ett fortsatt hållbart arbetssätt där fördelarna klart överväger nackdelarna, svarar han som alltså inte kommer att återgå till datorn.
– Den snabba digitaliseringen som sker just nu tillsammans med ett friare och mobilt arbetsklimat kommer behovet för mobila lösningar öka. Så är jag övertygad om att ju smartare telefonerna blir, att olika mobila lösningar kommer bli ett större och mer hållbart arbetssätt i framtiden.

Läs mer: IT-VD skippar datorn

Till arkivet