Annons

Hemmaodlare fick fängelsestraff

Marijuana, rädisor eller ekologiska tomater? Tingsrätten trodde på att det förstnämnda odlats hos mannen på Larvi.
Fotomontage

En 67-årig man, boende på Larvi, har dömts till tre månaders fängelse för narkotikabrott. Enligt domen ska mannen ha odlat marijuana  i sin lägenhet. Då polisen genomförde en husrannsakan hittade de 291 gram av drogen samt såväl odlingslampor som termometrar.

Annons
 

Det hela uppdagades då en granne till den nu dömde mannen hörde rop på hjälp från den aktuella lägenheten. Men då hen inte lyckades få någon kontakt så kontaktades polisen. Dessa i sin tur tog sig in och vid en genomgång av lägenheten hittades narkotikan i köket.

67-åringn uppgav vid ett första förhör att han odlat marijuanan för att självmedicinera mot smärtor genom att röka drogen. Men i ett senare förhör förnekar han att han odlat själv, att detta ska ha skett hos någon annan. Den odlingsutrustning som polisen fann uppgav mannen ha använd då han odlade rädisor och ekologiska tomater, något som tingsrätten inte fann trovärdigt. Han vidhöll dock att han ”medicinerade” tre gånger per dag och att detta fungerade bra.

Nu lär han dock få använda andra mediciner då han ska sitta tre månader i fängelse för narkotikabrott.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser