Annons

Exklusiv kvartett gästar församlingshemmet

Quartetto di Cremona gästar Landskrona i höst.

Italienska Quartetto di Cremona är på sydsvensk turné i höst och ett gästspel i Landskrona är att vänta.

Annons
 

Quartetto di Cremona anses som sanna arvtagare av den berömda Quartetto Italiano. Kvartetten har vunnit prestigefyllda internationella priser och utmärkelser och i höst framför de programmet Italian journey på en sydsvensk turné som bland annat tar de till Landskrona den 5 november.

Spelar på Stradivarius 
Quartetto di Cremona har nyligen fått äran att framöver spela på fyra av Antonio Stradivarius berömda instrument, kända under namnet ”Paganinikvartetten”, som sedan 1994 ägs av Nippon Music Foundation som lånar ut dem till utvalda ensembler.

– Nu är det vår tur att njuta av privilegiet att kunna använda instrumenten under en tid och lyssna till, och förhoppningsvis återställa ljudet, som Paganini älskade så högt. Som infödda Genovesare och hedersmedborgare i Cremona, är vi oerhört stolta över att presentera ljudet av ett italienskt världsarv för vår publik, skriver kvartetten på deras hemsida.

Från 2012 är kvartetten anlitade för att spela in samtliga Beethovens stråkkvartetter för det tyska bolaget Audite. Kvartetten har redan turnerat i USA, Japan, Sydamerika och Kina. Kommande turné går till Europa med konserter i Storbritannien, Italien, Skandinavien, Tyskland och Österrike.

Det helitalienska programmet Italian journey bjuder på musik av Luigi Boccherini, Giuseppe Verdi, Fabio Vacchi och Ottorino Respighi.

Quartetto di Cremona består av Cristiano Gualco (violin),  Paolo Andreoli (violin), Simone Gramaglia (viola) samt Giovanni Scaglione (cello).

Konserten ges den 5 november i Landskrona församlingshem och för arrangemanget svarar Landskrona Kammarmusikförening i samarbete med Musik i Blekinge, Musik i Syd, Kultur i Halland och Länsmusiken i Kalmar län.

Läs mer om Quartetto di Cremona på kvartettens egen hemsida: www.quartettodicremona.it

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser