Seniorsportare firade marockanskafton

Seniorsportare redo för en Maorockoafton,
Seniorsportare redo för en Maorockoafton,

I Landskrona ordnas kurser i Senior Sport Schools regi med syfte att föra samman seniorer i olika aktiviteter. Uppskattat och trevligt är det. Rent av så pass att ett aktivt gäng umgås och reser tillsammans och nyligen höll man en fest i Kruthuset på Citadellområdet.

Ett glatt gäng seniorsportare har träffas regelbundet i fem år.
– Vi sportar, reser och är allmänt kulturella. På en resa till Marrakech i februari gick några av oss på en matlagningskurs anordnat av ett kvinnokoorperativ där, och nyligen höll vi en fest i Kruthuset där vi bjöds på god mat, tittade på bildspel från resan och planerade för nya aktiviteter, meddelar Seniorsportarna Landskrona i ett mejl till redaktionen.

Vad är Senior Sport School?
Senior Sport School är en satsning som har utvecklats i samverkan mellan Region Skåne och Skåneidrotten och startade 2009. Syftet med Senior Sport School är att skapa förutsättningar för ett hälsosamt åldrande i Skåne, att inspirera till en aktiv och meningsfull fritid samt visa på möjligheterna till en aktiv roll inom idrotten hela livet.

Mer info om Senior Sport School i Landskrona hittar du på
https://www.landskrona.se/se-gora/idrott-fritid/senior-fritid/senior-fritid/

Mysigt när seniorsportarna umgås.
Till arkivet