Jonas Bergh tittar förbi på Kulturnatten

Jonas Bergh är aktuell med en ny bok. Under torsdagskvällen är det släppfest på Pumphuset tillsammans med artisten LT Fisk.
Jonas Bergh tittar förbi Galleri Björne under kulturnatten.

Jonas Bergh kommer med sin sextonde bok i början av nästa år. Men redan under Kulturnatten kommer han till Landskrona för att prata om sina böcker och signera, kanske läsa ur dem.

Det rätt många landskroniter som hör av sig då och då och vill köpa mina gamla böcker, särskilt de som handlar om stan, därför tar jag med mig några ex av olika titlar och kånkar dem på tåget från Malmö. Jag brukar ändå vara på Kulturnatten varje år.

Flera böcker är slutsålda, men Jonas Bergh kommer att ta med sig, och prata om bland annat den senaste diktsamlingen Jag letar efter halsband, och några av Bluesböckerna han gjort med fotografen Thomas H Johnsson, samt deckaren Mord som till viss del utspelar sig i Borstahusen och Landskrona, och genombrottsromanen Och fortsätta vidare bort som på ett personligt sätt skildrar människor från Landskrona under mer än femtio år.

-Blir det läge kanske jag läser lite ur böckerna, men annars blir det bara samtal och lite business, det blir på Galleri Björne. Sofia som har galleriet och jag är gamla kompisar, jag har till och med skrivit en roman som till stor del bygger på historier som hon har berättat, även om jag sen förvrängt dem, boken heter En sång för Sonny och Karola, men den är slutsåld.

Läs mer om vad som händer på Galleri Björne under kulturnatten: Lokal bildskatt delas ut

Till arkivet