Jonas Olsson ute och cyklar

Jonas Olsson
Jonas Olsson

Att det finns supportrar till Hammarby och AIK som tycker att Djurgårdsbacken Jonas Olsson jämt och ständigt är ute och cyklar, hör liksom spelet till. Igår var den landslagsmeriterade Landskronasonen emellertid i bokstavlig mening ute på en cykelturné.

Fotbollsspelaren Jonas Olsson har tidigare i olika sammanhang visat prov på stort hjärta. Under sin tid i Birmingham engagerade han sig i en välgörenhetsorganisation till stöd för förtidigt födda barn och deras föräldrar. I går hjälpte han till med tramporna på side-by-side-cykeln i kampanjen Funktionshinderbanan som är ute på en 80 mil lång cykeltur från Landskrona till Gävle för att propagera för fler och bättre LSS-boenden.

Cykelturen är nu inne på sin avslutade fjärdedel och igår gick turen från Stockholm till Uppsala. Jonas Olsson trampade på och diskuterade och efter färden deltog han dessutom i en träning med Siriusbollen ett fotbollslag för barn med särskilda behov.

– Vi vill att alla ska prata om bristen på bra LSS-boenden för personer med särskilda behov och Jonas Olsson visade intresse för vårt projekt. Såklart ville vi ha med honom för att höra vad han vet om LSS och LSS-bostäder. Vi möter stor okunskap och fördomar om LSS-hem så vi är jätteglada att Jonas är intresserad av att hjälp oss sprida kunskap och sätta vår fråga på kartan, säger Robin Berkhuizen, initiativtagare till Funktionshinderbanan och VD på Emrahus.

Funktionshinderbanans 80 mil avslutas som det började i Häljarp, nämligen med ett pannkakskalas. Målgång blir det på Stortorget i Gävle fredag eftermiddag

Läs mer: 80 mils cykelturné inleds med pannkakskalas

Jonas Olsson och Robin Berkhuizen strax innan de hoppade på cykeln och begav sig av till Uppsala.
Till arkivet