Annons

80 mils cykelturné inleds med pannkakskalas

Carl Lidbeck (projektchef på Emrahus) och Robin Berkhuizen ( VD på Emrahus) kommer cykla 80 mil på Vrål-Åke för fler och bättre LSS-boenden.

Häljarpsföretagare vill se fler och schysstare LSS-boenden. För att skapa uppmärksamhet kring problematiken tänker Robin Berkhuizen att  ge sig ut på en 80 mil lång cykeltur. Kampanjen har han valt att kalla Funktionshinderbanan. Men först ett stort pannkakskalas i Häljarp.

Annons
 

Kampanjen Funktionshinderbanan ger sig ut på en 80 mil lång cykelturné för fler och bättre LSS-boenden. Den 11 september cyklar initiativtagaren Robin Berkhuizen iväg från Häljarp och nu bjuds allmänheten  in att vinka av honom med pannkakskalas och Diabaskören på Flygeltofta gård 13.00-15.00.

Ofta kommer rapporter om att personer med särskilda behov får vänta länge på en LSS-bostad.
– Dessutom är gruppbostäder ofta inte så pass anpassade som de skulle kunna vara. Det gör hemmet till en vardaglig hinderbana för dem som bor där, menar Robin Berkuizen som nu slår ett slag för fler och bättre LSS-bostäder. Detta gör han genom att  cykla på en side-by-side-cykel från Landskrona till Gävle. Tanken är att under cykelturen prata med psykologer, politiker, boende och närstående som tycker, tänker och bestämmer i frågan om hur ett bra LSS-boende ska se ut.

– Vi tycker att de med särskilda behov ska slippa att vänta i år på en lägenhet. Och att de har rätt till ett hem som fungerar som ett stöd, inte en hinderbana i vardagen, säger Robin Berkuizen, initiativtagare till Funktionshinderbanan och VD för företaget Emrahus.

Det finns en brist på LSS-hem i mer än hälften av landets kommuner enligt Boverket.
 – Kommuner bygger om lägenheter och kontor för att hinna ifatt men det är svårt och tar lång tid att bygga om den typen av fastigheter till LSS-hem för personer med särskilda behov.

Bakom projektet står psykolog Bo Hejlskov Elvén, anhörigförbundet FUB och företaget Emrahus. Robin Berkhuizen är initiativtagare och VD på Emrahus och kommer cykla de 80 milen.

 

En kommentar till "80 mils cykelturné inleds med pannkakskalas"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Jonas Olsson ute och cyklar

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser