Annons

Bitch får Sverigepremiär i höst

Per Ullberg och Karin Bertling är två av skådespelarna i Bitch, en film som ser världen genom en hunds ögon.  i höst får filmen svensk festivalpremiär. Foto: Martin Hegardt. Creative Corps.

Sedan långfilmen ”Bitch” som i huvudsak är inspelad i Landskrona med omnejd för första gången förhandsvisades på teatern i fjol somras har den nu tassat sig ett varv runt jorden och är redo för svensk festivalpremiär.

Annons
 

Vi noterar att ”Bitch” i höst får sin svenska festivalpremiär, på Carl International Film Festival 2017 i Karlskrona, efter drygt tio internationella festivalvisningar det gångna året.

 – Bitch är en spännande långfilmsdebut med ett originellt narrativt grepp. Filmen har haft sin turné på filmfestivaler världen över, och vi är mycket glada över att kunna presentera den svenska premiären av Bitch vid den första upplagan av Carl International Film Festival 2017 i Karlskrona, säger festivalens programchef Josef Kullengård.

Samtidigt meddelar staben runt filmen att  ”Bitch” även är uttagen i tävlan vid Sydney Indie Film Festival, vilket blir dess australiensiska premiärvisning.
 – Det är en riktig fröjd att få följa med vår film medan den tassar sig runt världen. Skallet växer för varje festival, säger Csaba Bene Perlenberg som nu inlett manusarbetet med sin andra långfilm.

Hela filmen utspelar sig ur en gatuhunds perspektiv som via ett ödets nyck tar sig från New Delhis gränder till Landskrona.

Läs mer:
Stort grattis Bitch!

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser