Stort grattis Bitch!

Vi noterar att Csaba Bene Perlenbergs långfilmsdebut ”Bitch” har vunnit Best New Filmmaker Feature Film Award vid amerikanska New Haven International Film Festival. På svenska motsvarar det ”Bästa Regissör för en debutlångfilm”. Det är filmens första internationella filmpris.

Bitch som i huvudsak är inspelad i Landskrona och dess omgivning, men även i Indien, har det senaste året rest runt i världen och visats på en rad olika filmfestivaler, bland annat på Nya Zeeland, Kap Verde och i USA i Lousiana, Texas och nu i Connecticut vid New Havens filmfestival.

– Priset tillhör alla som ställde upp för vår galna lilla film. Alla som stod ut med mig under inspelningen både framför och bakom kameran, säger Csaba Bene Perlenberg.

Csaba Bene Perlenberg är tidigare belönad med bland annat New NordicVoices Award för filmen ”Väsenpumpen”, inspelad helt och hållet på Järavallen.

Filmen som utspelar sig ur en indisk gatuhunds perspektiv hamnar efter ett ödets nyck i Landskrona, på Gråen och på Ven. Här stöter hon på en rad olika människor vars liv påverkas av hunden.

För närvarande förhandlas med flera olika intressenter om svensk premiär under 2017.

Csaba Bene Perlenberg i slutspelsskägg i samband med en förhandsvisning av Bitch på Landskrona teater i fjol somras. Nu har filmen fått sitt första filmpris.
Till arkivet