Vittne till bilinbrott misstänkt för grovt olaga hot

Natten till onsdagen fick polisen in ett samtal till 112. Det var en ung man som sade att han var jagad av en pistolbeväpnad man i östra Landskrona. Polis var snabbt på plats och kunde nysta upp en något märklig historia.

Det började med att en man som befann sig i sin lägenhet blev vittne till ett bilinbrott en bit upp på gatan där han bor. Han såg även en yngre person en bit ifrån inbrottet och upplevde det som att denna höll vakt eller liknande. Han tog då en pistolattrapp och gav sig ut och började jaga den ensamme mannen. Och det var i denna flykt som samtalet kom till 112.

Mycket tyder på att uppringaren inte hade med inbrottet att göra. Vittnet till inbrottet är misstänkt för grovt olaga hot. Polisen kunde även konstatera att någon försökt bryta sig in i en bil och därför är även detta anmält. Någon misstänkt till detta brott finns dock inte just nu.

Polisen varnar för användandet av pistolattrapper.
– I det här fallet slutade det bra. Men om man springer omkring med en pistolattrapp så ska man veta att om man möter polisen så har de riktiga pistoler. Och vill det sig riktigt illa så kan olyckan vara framme, säger Richard Lantz, informatör på polisen i Helsingborg.

Till arkivet