Annons

Utklädda ”poliser” sökte genom gård

Ett par som bor på en gård utanför Landskrona råkade ut för en obehaglig händelse i fredags morse. Det knackade på deras dörr och då de öppnade stod två män och en kvinna, alla iförda mörka overaller, utanför och uppgav att de var poliser. Utan att visa någon typ av legitimation gick de rakt in i fastigheten och genomsökte den. De fortsatte sedan i två andra byggnader på gården innan de försvann i en mörk bil.

Annons
 

Flera gånger under besöket krävde de boende att få se någon typ av legitimation.
– Men de visade inte upp något, vilket naturligtvis är ett krav. Man ska visa upp både bricka och tjänstekort. De uppträdde mycket aggressivt och sade att det rörde sig om n polisundersökning, säger Richard Glantz, informatör på polisen i Helsingborg.

De tre personerna tog inte med sig något från fastigheten.
– Nej, de körde tomhänta därifrån. Vad de gjorde där kan vi bara spekulera om. Kanske rekade de inför något inbrott. Vi vet faktiskt inte, säger Richard Glantz.

Brottet är rubricerat som föregivande av allmän ställning och hemfridsbrott.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser