Annons

Grannar såg till att inbrottstjuvar greps

Strax efter klockan 14 på tisdagseftermiddagen inträffade ännu ett villainbrott i östra Landskrona, denna gång på Symfonivägen. En granne fick dock syn på de två inbrottstjuvarna vilket ledde till att de kunde gripas. Nu hoppas polisen att de ska kunna knyta gärningsmännen till fler inbrott.

Annons
 

Villaområdet Hyllingelyckan och kvarteren intill har på den senaste tiden råkat ut för ett flertal inbrott. Men nu hoppas polisen att det ska lugna ner sig. Anledningen är att två inbrottstjuvar greps på tisdagen.
– Det var en granne som såg två män i en intilliggande trädgård och att de klättrat ut genom ett fönster. Han sprang då ut och ropade på dom och ringde polisen, säger Eva-Lotta Hermasson Trudesson, informatör på polisen och fortsätter.
– En annan granne såg de springande och följde efter på cykel och även han larmade polisen. När vi sedan väl var på plats så kunde vi med hjälp av hundar spåra gärningsmännen i ett buskage intill Rönnebergsgatan. Noterbart är även att en tredje granne hittade en ryggsäck med stöldgods i en buske i närheten, säger hon.

De två gärningsmännen, födda 1999 och 2001, sitter nu anhållna misstänkta för grov stöld genom inbrott.
– Jag vill inte säga för mycket om ungdomarna men det är inte första gången de är inkopplade i ärende hos oss, säger Eva-Lotta Hermasson Trudesson och avslutar.
– Vi vill passa på att tacka grannarna för deras rådiga ingripande. Utan allmänhetens hjälp är det svårt att komma åt denna typ av brottslighet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser