Richard Malmsten fixar jazzfestival i trädgårdar

Så här såg det ut i ett tiotal trädgårdar i den lilla byn Vösu i Estland då Richard Malmsten arrangerade Vösu Jazz 2016.
Så här såg det ut i ett tiotal trädgårdar i den lilla byn Vösu i Estland då Richard Malmsten arrangerade Vösu Jazz 2016.

För tredje året i följd arrangerar basisten och Landskronasonen Richard Malmsten Vösu jazz festival i Estland. Första året hölls festivalen på stranden i den lilla sommarstaden men ifjol  tog Richard Malmsten ett nytt grepp. Han talade med innevånarna i den lilla byn och övertalade ett flertal av dessa att ha konserter i sina trädgårdar. Konceptet var så lyckat att han kör på samma vis i årets festival som hålls den 14-15 juli.

– Det var tufft första året och jag var nära att hoppa av förra året. Men olika händelser gjorde att jag ändå engagerade mig. Och i år kör vi för allt vad tygen håller, säger Richard Malmsten.

Richard ska själv kompa en del artister och kommer även att spela med sin egen trio.
– Men det kommer många fler och de största namnen är Anders Bergcrantz (S) och Pee Wee Ellis från USA. Han är mannen bakom James Browns sound kommer att köra ett James Brown Tribute som heter ”I Feel Good!”, säger Richard Malmsten.

Basisten, som numera bor i Stockholm med sin familj, turnerar flitigt, framför allt i Asien där han gjort ett stort antal konserter med Magnus Lindgren. Frågan är när Landskronaborna får se honom på en scen i hans före detta hemstad.
– Det hade varit jättekul att spela här. Vi får se hur det blir längre fram. Kanske till nästa års Karneval?

United Jazz Collective kommer att spela i Vösu. De lirar även på Stockholm Jazz Festival i år.
Vösu Jazz Bigg Band är nycklen till festivalen.
När Richard Malmsten inte arrangerar jazzfestivaler händer det att han turnerar tillsammans med Magnus Lindgren i Asien.

Till arkivet