Karlslund särskilt utsatt område

Karlslundsområdet Foto: André Tajti, AT-foto.se
Karlslundsområdet klassas som ett av 23 områden där polisen bör rikta särskilda insatser.
Foto: André Tajti, AT-foto.se

Polisens nationella operativa avdelning (NOA) har lagt till åtta nya bostadsområden på listan över särskilt utsatta områden. Karlslund i Landskrona är ett av dessa åtta områden. 

Med anledning av detta har Polisen Nordvästra Skåne och Landskrona stad kallat till en pressträff i dag där man svarar på frågor om varför Karlslund lagts till som ett särskilt utsatt område. Polisområdeschef Patric Heimbrand och lokalpolisområdeschef Anneli Manneli kommer att vara på plats för att svara på frågor. Närvarar kommer även kommunstyrelsens ordförande i Landskrona, Torkild Strandberg (L) och stadsdirektör Christian Alexandersson att göra. Vi återkommer i eftermiddag med mer information samt kommentarer.

Bakgrund
Det var i februari ifjol som NOA släppte en rapport där 53 områden i landet listades som i olika grad är utsatta för allvarlig brottslighet, har en låg socioekonomisk status och där polisen bör rikta särskilda insatser. 15 av dessa klassades som särskilt utsatta. Till dessa har nu alltså åtta nya bostadsområden tillförts varav Karlslundsområdet är ett.

Till arkivet