Annons

Årets första förlust

BoIS tvingades till ett tidigt mittbacksbyte.

Ett fysiskt starkare och för dagen bättre organiserat Utsiktens BK kunde hemma på Ruddalen vinna med 1-0 över Landskrona BoIS i lördagens toppmöte i division 1 Södra. BoIS har därmed inkasserat årets första förlust i serien.

Annons
 

Trots förlusten toppar Landskrona BoIS den haltande tabellen en poäng före nya tvåan, Utsiktens BK. Imorgon möter Ljungskile Rosengård och kan vid en storseger passera BoIS i tabelltoppen.

Det var hemmalaget som började piggast och det skulle dröja till halvvägs in på första halvlek innan BoIS fick till något i anfallsväg. Edafe Egbedis skott smet dock strax utanför.

Efter en halvtimmes spel ställer BoIS om bra och kontringen avslutas med Adi Nalics skott går strax utanför målvaktens vänstra stolpe.

Under de första 45 minuterna testade även Alexander Tkacz skottlyckan. Stenhårt mitt på målvakten.

BoIS tvingades till ett byte redan i slutet av första halvlek då mittbacken och lagkaptenen Philip Andersson ersattes av Philip Ljung.

Avsaknaden av avstängde Måns Ekvall på mittfältet var stor. Hemmalaget kunde dominera och alldeles ologiskt var inte heller dagens enda mål. Typiskt nog kom det efter BoIS bästa chans i matchen. Thierry Zahui hade slagit en frispark, ovanligt lam, för att vara honom men BoIS bet sig kvar och Alexander Tkacz avslutade med ett tungt skott strax över ribban. Utsiktens målvakt satte igång spelet med en lång utspark som nickskarvades vidare till en framstormande Robert Lipovac som behärskat kunde slå in ledningsmålet, vilket också skulle visa sig bli slutresultatet.

För BoIS del gäller det nu att ladda om inför nästa söndags hemmamatch mot Skövde AIK.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser