Annons

Landskronahems nya vd får 93 000 i månaden

Landskronahems ordförande Kenneth Håkansson (-) vill inte svara på några frågor till Landskrona Direkt innan måndagens extra styrelsemöte.

På måndag gör Helena Fremle sin sista arbetsdag som vd för AB Landskronahem. Samtidigt tillträder Lars-Anders Rothman som tillförordnad vd fram till den dag då Mikael Forsberg tar över tjänsten permanent. Den nya vd:n kommer att ha en lön på nästan 100 000 kronor i månaden samt fri bil.

Annons
 

På måndagen tar styrelsen i Landskronahem en rad omvälvande beslut vid ett extra styrelsemöte. Helena Fremle får sluta som vd och Lars-Anders Rothman, som haft Landskrona Stadshus AB:s uppdrag att analysera Landskronahem, får hoppa som tillförordnad.

Att Mikael Forsberg tar över vd-jobbet permanent senast den 1 november i år har vi skrivit om tidigare. Landskrona Direkt har nu också tagit del av det anställningsavtal som gäller den nya vd:n om allt klubbas genom på måndagens styrelsemöte.

Enligt detta avtal så får den nya vd:n 93 000 kronor i månaden i lön. Han kommer dessutom att ha rätt till en tjänstebil värd 358 400 kronor utan löneavdrag, en bil som han även får använda privat.

Hur den nya vd:ns avtal skiljer sig från Helena Fremles kan vi inte svara på då vi, trots ett flertal mejl och meddelande på telefonsvarare, inte lyckats få något sådant översänt. Trots att lagen påbjuder detta då det är en offentlig handling som vem som helst kan begära ut.

Landskrona Direkt har sedan i måndags försökt få svar på några frågor av Landskronahems ordförande Kenneth Håkansson (opolitisk men som sitter på ett mandat från Liberalerna). Vi vill bland annat veta vad är det för kompetens som Helena Fremle saknar samt varför beslutet är så skyndsamt. Vi har även, som vi skrivit ovan, begärt ut Fremles avtal för att det hållet kunna röna ut vad uppsägningen kommer att kosta Landskronahem och därmed dess hyresgäster.

Svar kom på fredagsmorgonen, efter att påtryckningar gjorts hos Landskrona Stadshus AB, vilka ”äger” Landskronahem.
Kenneth Håkansson mejlar följande svar:
Såg ditt mail nu. Är i Sthlm för landskamp.
Har ingen ytterligare kommentar innan Styrelsemötet.

Kenneth

Läs mer:

En kommentar till "Landskronahems nya vd får 93 000 i månaden"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | VD-byte kostar över 1,6 miljoner kronor

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser