Klart att Fremle slutar som vd för Landskronahem

Helena Fremle kommer att sluta som vd för Landskronahem.
Helena Fremle kommer att sluta som vd för Landskronahem.

I onsdags avslöjade Landskrona Direkt att stora förändringar inom Landskronahem är på gång och att bolagets vd Helena Fremle kan tvingas sluta. Idag, fredag kommer bekräftelsen via ett pressmeddelande. I det står att läsa att Mikael Forsberg, för närvarande vd på Staffanstorps Centrum AB, kommer att föreslås som ny vd för Landskronahem vid ett styrelsemöte den 12 juni.

Mikael Forsberg har tidigare arbetat som fastighetschef på Landskronahem.
– Han är väl insatt i Landskronahems fastigheter och har en gedigen bakgrund inom fastighetsbranschen. Han har den erfarenhet och kunskap som bolaget behöver just nu, säger Kenneth Håkansson, styrelseordförande för Landskronahem.

De nya ägardirektiven för Landskronahem har, enligt Kenneth Håkansson, förändrat bolaget från att vara ett huvudsakligen förvaltande bostadsbolag till ett bolag med två tydliga uppgifter, att utveckla det egna fastighetsbeståndet och att medverka i Landskronas stadsutveckling i stort. Utifrån denna förändring uppstod ett behov av en ny ledning.
– Detta har varit en naturlig process som haft sin grund i de nya ägardirektiven. Under våren har nuvarande vd Helena Fremle och jag diskuterat några olika lösningar. Vi kom gemensamt fram till att den bästa lösningen är att söka en ny vd med annan inriktning och kompetens, säger Kenneth Håkansson i pressmeddelandet.

Landskrona Direkt har försökt nå Helena Fremle för en kommentar.

Läs även: Tvingas VD:n bort?

Till arkivet